Kulinářské zážitky - zámek Heralec

Za kulinářskými zážitky na zámku Chateau Herálec

Chateau Herálec se zařadil mezi světovou špičku zámeckých hotelů, což vypovídá mnoho nejen o nádherných prostorách a celém příběhu zámku, ale i o naprosto nadstandartních službách, které jsou zde naprostou samozřejmostí. Tento přístup se promítá také do zámecké restaurace, kde je důraz kladen na maximální lokálnost, přípravu vlastních produktů a snahu představit tradiční českou kuchyni ve svěžím a nápaditém pojetí.

Den začíná snídaní

Ubytování na zámku je samo o sobě velkým zážitkem. Prostorné pokoje jsou inspirovány díly starých českých malířských mistrů a uchovávají si rozlohu pravých zámeckých komnat, společné prostory zase ctí zámeckého ducha, ale zároveň nabízí maximální pohodlí a působí útulně. Většina hostů se ale vrací hlavně kvůli chutným a nápaditým snídaním.

V duchu snahy vyhovět opravdu každému jednomu návštěvníkovi, tedy potěšit ranní ptáčata i ty, kteří ráno rádi zůstanou v posteli déle, přehodnotili na Chateau Herálec koncept snídaní a nabízí á la carte snídaňovou nabídku. A co od takových snídaní očekávat? V podstatě můžete do restaurace dorazit v kteroukoliv dopolední hodinu a vyberete si v menu, na co máte právě chuť. Snídani pro vás v kuchyni připraví v moment objednávky čerstvou a teplou.

Ranní chutě na Chateau Herálec

Lokálnost především! Spoustu potravin se proto připravuje přímo v zámecké kuchyní. Oblíbené je čerstvé pečivo i sladké koláče. Kuchaři jsou hrdí na vlastní zámeckou Lučinu s bylinkami a nechybí ani biomošty, bio jogurty ze spřátelených farem či lahodné sypané čaje. Za zkoušku pak stojí vejce Benedikt, gravlax ze pstruha s koprem nebo netradiční Kaškaval, pařený sýr z lokální produkce.

Gastronomické zážitky ráno i večer

Opravdovým kořením pobytu na zámku jsou obědy a večeře. Menu zde totiž vzniká pod vedením skvělého šéfkuchaře Michaela Zapalače a reflektuje vždy dané roční období. Mezi hosty je velmi populární zámecké degustační menu, které vám dá komplexní představu o tom, jaká gastronomie zde vzniká. Najdete v něm netradiční kombinace, jako jsou bramborové ravioli s kachním masem či srnčí hřbet s lískovými oříšky dýní, černým kořenem a vinnou omáčkou na bylinkách. Restaurace vám navíc zůstane v hlavě nejen kvůli jídla, ale i pro svou nevšední atmosféru, za niž vděčí své poloze v nejstarších prostorách zámku. Stolování v historických prostorách dokreslují ručně foukané číše a poháry ve stylu muránského skla.

Po dobrém jídle se vydejte na dlouhou procházku zámeckým parkem, navštivte zámecké Spa by L’OCCITANE nebo si odpočiňte na pohodlných zámeckých postelích s matracemi na míru a netradičním pillow menu.

Publikováno: 01. 02. 2024

Kategorie: Česko

Autor: Iveta Kročilová